16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElvis Presley, la Târgu Jiu

Elvis Presley, la Târgu Jiu

Un spectacol în memoria lui Elvis Presley, de la moartea căruia au trecut 30 de ani, a avut loc vineri seară, în Clubul „Piano“ din municipiul Târgu Jiu. Evenimentul a fost organizat de artistul local Bacio, împreună cu fan-clubul oficial din România – „Elvis“.

GORJ. Fun-clubul „Elvis Presley“ din România a lansat la Târgu Jiu un album cu piese rare cântate de regele rock and roll-ului înregistrate de Bacio. Evenimentul a avut loc vineri, 24 august, în Clubul Piano, unde a fost organizat şi un memorial Elvis, cu ocazia comemorării a 30 de ani de la moartea regelui. La manifestare au fost prezenţi fani din toată ţara, care au fredonat piesele regelui interpretate de invitaţi. Feeria muzicii lui Elvis Presley
i-a cuprins pe cei prezenţi în vraja ei, distracţia devenind cuvântul de ordine al nopţii târgujiene dedicate artistului. Pe scena clubului au urcat numeroşi interpreţi, foarte tineri, care au încântat publicul. Unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost concertul live Bacio&Karacter Band, din repertoriul lui Elvis. De asemenea, alt moment aşteptat a fost apariţia pe scenă a lui „Elvis“ – datorită unuia dintre fanii săi, un tânăr din Timişoara, un „impersonator“ al regelui. Acesta a cucerit publicul, mai ales că apariţia sa a tăiat răsuflarea celor prezenţi: îmbrăcat într-un costum alb, la fel cu cele purtate de Elvis Presley în concerte, invitatul special al serii a reuşit să-l readucă pe rege printre fanii săi entuziasmaţi. Cei prezenţi la eveniment au primit CD-uri de colecţie cu piese rare din repertoriul lui Elvis, cât şi singurul album tribut dedicat regelui, înregistrat de Bacio, unul dintre organizatori.

Trupa The Teachers, la Târgu Jiu

Printre invitaţi s-au mai numărat şi trupa The Teachers, din Bucureşti, precum şi membrii fan-cluburilor Elvis din România. The Teachers Orchestra a cântat şi piese din repertoriul regelui, ridicând publicul în picioare. Talentul şi vocea interpretului formaţiei The Teachers şi mai ales respectul său faţă de public au făcut ca seara să fie memorabilă. The Teachers Orchestra este formată din cinci băieţi: Cristian Roman (voce), Adrian-Papaşa Drăgan (tobe), Marian Leuşteanu (bas), Cornel Ştefan (pian), Sergiu Oprea (pian). „Pe 19 august am participat la Bucureşti la un eveniment asemănător, tot într-un club. De trei ani organizăm Memorial Elvis în august, în septembrie Festival Elvis şi în ianuarie Elvis Day. Colaborăm de fiecare dată cu Official Fan Club Elvis Presley România, singurul fan- club Elvis oficial de la noi. Aceste evenimente le organizăm în cluburi şi au succes, vine mult tineret. Suntem pentru prima dată la Târgu Jiu, dar ne place foarte mult. Publicul a fost fantastic, adevăraţi fani ai lui Elvis, care au ştiut să-l comemoreze. Am văzut tineri care au dansat cu toată fiinţa pe muzica regelui, foarte frumos“, a spus Cristian Roman. Acesta a cântat neîntrerupt mai bine de o oră, timp în care publicul l-a acompaniat. „Muzica trebuie să vină din suflet, muzica înseamnă expresie sufletească, asta facem, cântăm din suflet. Mă exprim prin muzică, îmi exprim sentimentele. Sunt fan Elvis Presley de la 13 ani, cam la acea vârstă
l-au descoperit mulţi pe rege“, a mai afirmat Cristian Roman.

Otilia, o voce de excepţie

La 14 ani, vocea Otiliei Marinescu impresionează: puternică, vibrantă şi cuceritoare. Timidă la început, Otilia a trecut de emoţiile scenei şi s-a distrat de minune alături de publicul care a primit-o foarte bine. „A fost foarte frumos, mai ales că publicul m-a plăcut. Am reuşit să nu mai am emoţii datorită lor. La cinci-şase ani am văzut un concert la televizor, de atunci sunt fan Elvis. Am încercat să particip la toate manifestările de acest gen. Am fost la Bucureşti, la Târgu Jiu. Sunt şi voi rămâne fan pentru totdeauna, Elvis înseamnă foarte mult pentru mine“, a spus fata de 14 ani. A cântat piese din repertoriul regelui şi a dansat, Cristian Roman, interpretul trupei The Teachers, a chemat-o pe scenă şi au cântat împreună un refren.
„Au venit la acest eveniment fani din Târgu Mureş, Bucureşti, Timişoara, Constanţa. De asemenea, a participat şi preşedintele fan-clubului din Bucureşti, Vali Greceanu. Din acest fan-club fac parte atât Ştefan Bănică junior, cât şi cel mai bun prieten al lui Elvis, Joe Esposito. Elvis Presley, un simplu om, care, pe lângă talent, voce, imagine şi ambiţie, a oferit lumii mai mult decât a visat, a făcut-o în cel mai sincer mod şi cu un respect nemărginit faţă de publicul său. Toate acestea îi asigură şi acum nemurirea ca artist. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Am reuşit ca astă-seară să fim împreună la comemorarea sa, ca de fiecare dată. Muzica lui Elvis Presley aduce oamenii împreună. Eu simt publicul, astăzi am încercat să fiu mai aproape de Elvis, cu toate că eu sunt de părere că artiştii trebuie să fie originali. În sfârşit, prin muzică se unesc oameni, nu se dezbină“, a declarat Bacio, cunoscut şi sub numele Mihai Vulpe. Artistul Bacio se numără printre fanii regelui. Încă din liceu, Bacio a început să cânte piesele regelui. „Ediţia manifestării dedicate comemorării lui Elvis a fost reuşită. Am adunat mulţi fani şi artişti importanţi. Vom mai organiza astfel de evenimente la Târgu Jiu“, a declarat Vali Greceanu, preşedintele fan-clubului Elvis din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII